Foto: Business Region MidtVest

Færre barrierer ved udbud i Midt-og Vestjylland

De midt-og vestjyske kommuner sænker de administrative barrierer ved udbud. Det er en tillidserklæring til de små og mellemstore virksomheder lyder det fra bestyrelsen i Business Region MidtVest.

Det bliver fremover lettere for mindre og mellemstore virksomheder at byde ind på byggerier for kommunerne i Midt-og Vestjylland. De 7 midt-og vestjyske kommuner i Business Region MidtVest er nemlig blevet enige om, at virksomhederne først skal stille økonomisk sikkerhed for en opgave, når den er større end en million kroner.

   

Direktør Jes Gylling fra Murerfirmaet Jens Vinderslev A/S i Struer roser det nye politiske tiltag:

- Det er en omstændig og dyr proces at stille økonomisk sikkerhed for opgaver, og for mindre virksomheder har det også haft betydning for, om de overhovedet kunne byde på en opgave, udtaler Jes Gylling, som er sikker på at det kommer alle virksomheder til gode at de administrative barrierer sænkes - særligt for de mindre virksomheder.

 

En tillidserklæring til de små og mellemstore virksomheder

Bestyrelsen i Business Region MidtVest er glade for, at anbefalingerne om at hæve niveauet for sikkerhedsstillelse, nu kan omsættes i praksis:

- Beslutningen er en tillidserklæring til de mindre og mellemstore virksomheder, og det viser, at det politiske samarbejde i vores område skaber resultater og øger erhvervsvenligheden til gavn for hele Midt-og Vestjylland, udtrykker H.C. Østerby, borgmester i Holstebro Kommune og medlem af bestyrelsen i Business Region MidtVest. 

 

Fakta om sikkerhedsstillelse

· Entreprenører på anlægsprojekter skal stille en sikkerhed (eller en garanti), som kan komme til udbetaling, hvis entreprenøren ikke færdiggør arbejdet. 


· Udgangspunktet er oftest, at entreprenøren stiller en sikkerhed, der svarer til 15 pct. af entreprisesummen, når entreprisesummen er af en vis størrelse. 


· Det er oftest bankerne, der stiller sikkerhed for en opgave. Det er en kostbar og tidskrævende proces for virksomhederne, fordi en sikkerhedsstillelse altid medfører papirarbejde og gebyrer på samme måde, som hvis man optager et lån eller tegner en forsikring som privatperson. 


· Beløbsgrænsen har indtil nu varieret fra kommune til kommune i Business Region MidtVest fra 100.000 kr. til 1.000.000 kr. 


· Nu er beløbsgrænsen for sikkerhedsstillelse 1.000.000 kr. i samtlige kommuner i Business Region MidtVest; hhv. Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Skive og Struer Kommune. 


Kilde: Business Region MidtVest